Dunaújváros

2015.08.28. 11:35

Nagy Attila volt az ötletadója tavaly a rekordkísérletnek

Dunaújváros/Kisapostag - Nagy Attila, Kisapostag polgármester volt az ötletadója tavaly a rekordkísérletnek. Személyes indíttatásból.

Körmendi Erzsébet

Nagy Attila 2013-ban Szegeden tartózkodott, és nézőként volt szerencséje részt venni az ottani rekordkísérleten. Annyira megérintették az ottani benyomások, hogy elkezdett gondolkodni, miként lehetne egy ilyen programot megvalósítani nálunk is. Szűkebb pátriája, Kisapostag volt az elsődleges gondolat... Talán emlékeznek még olvasóink, hogy a Repülőnaphoz kapcsolódott a rekordkísérlet, ám baleset miatt elmaradt a nagyrendezvény. Ám az újraélesztési rekordkísérlet önálló életet élt, új helyszínen Dunaújvárosnak hozott sikert!

Nagy Attila polgármester, mentőápoló, gépkocsivezető Fotó: Zsedrovits Enikő

- Németországban él egy magyar hajóskapitány, aki tavaly itt volt, azóta is nyomon követi az eseményeket, és jelezte, hogy idén is eljön. Konkrét életmentés is köszönhető ennek a rendezvénynek, egy tűzoltó jóvoltából. Ez jó érzés - mondja Nagy Attila, aki egyébként a Dunaferr Üzemi Mentőszolgálatnál dolgozik szakápolóként, gépkocsivezetőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!