Dunaújváros

2014.11.20. 15:40

Együtt ünnepelt az egykori munkásszövetkezeti és skálás közösség

Dunaújváros - Szerdán délután szűknek bizonyult az MMK 103-as terme ahhoz, hogy Szabó Gyula Dunaújvárosért Díjazott köszönetet mondjon a kitüntetésre felterjesztőinek.

Szente Tünde

 

Amint arról már beszámoltunk, október 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában ünnepi közgyűlésen vehette át Dunaújváros polgármesterétől, Cserna Gábortól a Dunaújvárosért Díjat Szabó Gyula.

Mint kiderült, jelölői a Munkásszövetkezet és a Skála Dunaújváros Áruház egykori dolgozói közül kerültek ki, akik száma nem csekély, ezt bizonyított a november 19-i MMK-beli összejövetel is. Ha egészen pontosan akarunk fogalmazni, két Facebook csoportosulás áll a felterjesztők között, a Munkásszövetkezeti és a Skálaáruházi dolgozók közössége, de természetesen azon kívüliek is megjelentek a házi ünnepségen.

A felterjesztők nevében Balázs Zoltánné Ági, a találkozó szervezője üdvözölte a kitűntetett Szabó Gyulát és az egykori kollégákat

Balázs Zoltánné Ági köszöntötte a találkozó résztvevőit, akik előtt nem is titkolta: hálájának jeléül Szabó Gyula kezdeményezett. A kényeztetés igazi vendéglátós módra történt, pezsgővel és süteményekkel. A ceremóniamesternő elmondta: - Rendkívüli módon szeretjük és tiszteljük Szabó Gyula urat, aki egy nagyszerű ember!

Újra együtt a régi kollégák: a Munkásszövetkezet és a Skála Dunaújváros Áruház egykori dolgozói.

Majd Balázsné Ági teljes terjedelemben felolvasta a díjra jelölés általuk megfogalmazott indoklását, azt sem elhallgatva, hogy Szabó Gyulának a Dunaújvárosi Hírlapban való visszaemlékezéseiből is merítettek életpályája összeállításánál. A kitűntetett mindehhez csupán annyit tett hozzá:

- Nagyon nagy boldogság számomra, amikor negyedszázad után a munkatársaimmal ekkora szeretetben találkozhatok. Köszönet a szervezőknek, a polgármester úrnak, a városi vezetőknek, akik alkalmasnak ítéltek arra, hogy ez a díj egy élet munkáját megkoronázza.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!