Dunaújváros

2014.10.17. 18:20

Cserna Gábor átvette a megbízólevelét

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester ünnepélyes keretek között vette át a megbízólevelét péntek délelőtt a városházán.

Körmendi Erzsébet

Jeles eseménynek lehettünk tanúi tegnap a városháza polgármesteri tárgyalójában. A helyi választási bizottság és a választási iroda vezetői és tagjai, valamint dr. Dorkota Lajos Fidesz választókerületi elnök jelenlétében adta át dr. Bakos Károly, a választási bizottság elnöke a megbízólevelet Cserna Gábor polgármesternek. Az elnök elmondta, hogy az október 12-én megtartott önkormányzati választás polgármesteri eredménye október 16-án, csütörtökön délután négy órakor jogerőre emelkedett. Az elnök gratulált Dunaújváros polgármesterének és eredményes munkát kívánt neki a következő öt évre is.

Cserna Gábor egyebek mellett a következőket hangsúlyozta a megbízólevele átvétele után. Nem munkakörnek, hanem szolgálatnak tekinti a polgármesterséget. Az elmúlt négy évben elindultak egy úton, amelynek látható eredményei vannak, amelynek köszönhetően ma stabil a város. A választások után még jobban megerősödött frakcióval folytathatják a munkát. A feladatok adottak a fejlesztés és a munkahelyteremtés, foglalkoztatás terén. Végül megköszönte a helyi választási bizottságban és irodán, a szavazókörökben dolgozók február óta végzett munkáját.

Az ünnepélyes eskütételre és a közgyűlés alakuló ülésére azonban még várni kell, mert a Dunaújváros egyéni választókörzeteiben még nincs meg a végleges eredmény. Ugyanis már a szavazás másnapján jelezte a Jobbik, hogy valamennyi körzet esetében, az MSZP pedig a 06-os esetében jogorvoslati kérelemmel fordul a választási bizottsághoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!