Dunaújváros

2012.10.01. 05:15

Családmentő lehetőség az Útkeresésnél

Dunaújváros - Új szolgáltatásokkal egészítette ki tevékenységi körét az Útkeresés Segítő Szolgálat. Szakemberek segítségével kerekedhetünk felül régi konfliktusainkon, családi problémáinkon. Önkéntes alapon...

Szabó Szabolcs

- Egy régóta dédelgetett álmunk vált valóra, azzal, hogy elindíthattuk  négy új szolgáltatásunkat, amelyek főként a családoknál egyre gyakrabban felmerülő konfliktusokra, feszültségekre, problémaforrásokra próbálnak reagálni és megoldást kínálni. A gazdasági válság kezdete, 2008 óta érezhetően egyre többen keresik fel az Útkeresés Segítő Szolgálatot. Egyre nagyobb a nyomás mindenkin. Egyszerre kell jó munkavállalóként, jó diákként, jó szülőként teljesíteni és e szerepek tudatos és sikeres összehangolása egyre nehezebb a mindennapokban - és ezt főként családi kapcsolataink sínylik meg  -mondja  Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője, akit az intézmény által kínált segítő foglalkozásokról is kérdeztük.



- A legfontosabb az önkéntesség szerepe, tehát itt nincs egy eljárás, egy hivatal egy másik fél, aki kötelezné a hozzánk fordulót. Rendszerint azok keresnek meg minket, akik már nem bírják tovább, ki akarnak törni egyre kilátástalanabb helyzetükből. Az Útkeresés olyan segítő technikákak és módszereket kínál szakemberei segítségével, amellyel élhetővé tehetjük mindennapjainkat. Van, akinek egy-egy foglalkozás, konzultáció segít, másoknál ez egy időigényesebb folyamat, amíg megleljük a megoldást - összegzi a legfontosabb alapinformációkat a térségben is egyedülálló szolgáltatásokról az intézményvezető, aki elárulta, több mint tíz család már részt vett vagy jelenleg is részt vesz a programokban és döntő többségüknél sikerült orvosolni a felmerülő problémákat.

A szolgáltatáscsomag egyik lába a Kapocs találkozó hely, és a Kapocs mediáció. Számtalan olyan szituációval találkozunk, mikor az egyik elvált szülő nem tud  biztonságosan, nyugodt körülmények között együtt lenni gyermekével. Nálunk, szakemberek segítségével erre  is lehetőséget biztosítanak, a mediáció során pedig a szülők közötti konflikusokat kívánják rendezni. A másik láb pedig a családkonzultáció és családi mediáció, ez a családi közösség működőképességének fenntartását segíti elő.

Bővebb információ a 06 (25) 510-100-as telefonszámon kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!