Dunaújváros

2012.08.29. 18:26

Családbarát napközi: besegít a gyermekfelügyeletbe a kórház

Dunaújváros - Az ünnepélyes szalagátvágás ugyan szerdán megtörtént, ám várhatóan szeptember közepén vehetik birtokba a csemeték a Szent Pantaleon Kórház üzemi napközijét. Besegítenek a gyermekfelügyeletbe.

Szabó Szabolcs

A szükséges engedélyek megérkezése után várhatóan szeptemberben nyit  a kórház napközis rendben működő gyermekmegőrzője, amely főként a többműszakos munkarendben dolgozó anyukáknak és apukáknak segít majd.
A régi mentőállomás területén kialakított napközit szerdán adták át, a kórház dolgozóinak csemetéi pedig azonnal birtokba vették az intézmény kínálta lehetőségeket.

A szalagátvágás előtt dr. Mészáros Lajos, a kórház igazgatója elmondta: a napközi lehetőségét egy korábbi sikeres pályázati szereplés alapozta meg, amelyen az intézmény 1,3 millió forintot nyert a Családbarát munkahely   program keretében. A működési költség nagy részét a kórház állja. 
- A   Kisvakond a barátom  elnevezésű családi napközibe munkavállalóink gyermekei előreláthatólag szeptember második felében "költözhetnek be" -  fogalmazott a megnyitón dr. Mészáros Lajos, aki elmondta azt is: - A fenntartáshoz a kórház igénybe veszi az állami normatív támogatást. A működtetés jelentős plusz költségeket nem jelent intézményünk számára, mivel ezt a hatékonyság érdekében nagyrészt saját erőforrásból biztosítjuk. A szülőket terhelő térítési díjak azonosak lesznek a város társintézményeinek (bölcsőde, óvoda) díjaival, amit a teljes működés során felülvizsgálunk a szülői hozzájárulás csökkentése, esetleges elengedése érdekében.
Az intézményvezető hangsúlyozta:
 - A családi napközi nyitásával egy régi álom vált valóra, amellyel szeretnénk, ha intézményünk példaként szolgálhatna a többi munkáltatónak, hogy milyen segítséget tudnak adni a kisgyermekes és nagyobb gyermekes munkavállalóik számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!