Dunaújváros

2014.06.19. 12:25

Közgyűlés Dunaújvárosban - Jelzőlámpát terveznek a Szórádra, a Dózsa iskolához

Dunaújváros - Közel hatvan témakörben alig több mint egy óra alatt döntöttek a képviselők csütörtök délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Konstruktív munka és határozott döntések jellemezték a közgyűlést csütörtökön. A rendőrség múlt évi munkájáról készült összefoglalót szóban kiegészítette Nagy Zoltán, Dunaújváros rendőrkapitánya egyebek mellett azzal, hogy 2013 első negyedévében olyan bűnözési hullám érte el a várost, amit nehéz volt megfékezni. De összehangolt munkával, személyi és egyéb átszervezésekkel eredményt értek el. Azóta is fokozatosan javuló teljesítményt nyújt a rendőrkapitányság.

Nagy Zoltán rendőrkapitány megköszönte az önkormányzat segítségét, támogatását (Fotó: O.Z.)

Dr. Varga Péter, Fejér megye rendőr-főkapitánya kiegészítette azzal, hogy Dunaújvárost kiemelten kezelik, a próbaidős rendőrök közül 12 ide került, minden készenléti státuszt betöltöttek, remélve, hogy tovább javítják a város közbiztonságát. A köszönetek következtek. Cserna Gábor polgármester és mások is megköszönték a rendőrség együttműködését, hatékony munkáját, Nagy Zoltán lakossági fórumokon való aktív közreműködését, és azt, hogy az utóbbi időben nagyon sok rendőrt lehet látni az utcákon. A kapitány, valamint a főkapitány pedig az önkormányzat és a rendvédelmi szervek segítségét köszönte meg.

Tóth Kálmán (b) képviselő is megköszönte Nagy Zoltán rendőrkapitánynak egyebek mellett a pentelei közbiztonsági fórumokon való aktív közreműködését. Mellette Selyem József ül   (Fotó: Ónodi Zoltán)

Ugyancsak a biztonságérzetet növeli majd az a jelzőlámparendszer, amely a forgalmas Szórád Márton út, Esze Tamás utca és Köztársaság út kereszteződésében biztosítja majd az áthaladást. Főleg a Dózsa iskolába járó kisgyermekek szülei örülnek majd az új, közlekedést segítő berendezésnek. A közgyűlés a lámpás kereszteződés tervezésre és a kivitelezésre szavazott meg mintegy 14 millió forintot a költségvetésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!