Dunaújváros

2012.09.27. 11:23

Börtönbüntetés a dunaújvárosi csalónak

Balatonfüred - A korábban már kilencszer bíróság elé állított 41 éves férfinek ismét börtönbe kell vonulnia.

Mátételki András

A számos csalást elkövető dunaújvárosi J. László tavaly májusban egyik ismerősének felajánlotta, hogy Hollandiából be tudna hozni 50 ezer forintért egy Piaggio segéd-motorkerékpárt. A megállapodás értelmében a vevő átutalt neki 27 ezer forint előleget annak fejében, hogy két héten belül átveheti a motort. A későbbi sértett heteken át hiba várta az áhított kétkerekűt, csak nem érkezett meg. Egy idő után már elérhetetlenné vált a csaló.

Egy balatonfüredi férfi is áldozata lett tavaly nyáron a szélhámosnak: neki két laptopot ajánlott fel megvételre potom 130 ezer forintért. Azt mondta, azért adja ilyen olcsón, mert egyik ismerőse Budapesten kedvezményesen tudja beszerezni. A kialkudott összeget J. László saját számlájára fizette be, ami a vevőnek feltűnt, szóvá is tette. Kész volt erre is a válasz: ő a summát már korábban átutalta a fővárosban lakó ismerősének. A füredi férfi, miután hiába várt a műszaki cikkekre, feljelentést tett.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor büntető tanácsa csalás bűntette és annak vétsége miatt J. Lászlót mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül jogerősen egy év börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!