Hatvan doboznyi ajándék

2018.01.01. 20:32

Húsz gyermeknek varázsolt emlékezetes ünnepeket a Boldog Délután csapata

Az ünnepek véget értek, lassan minden visszazökken az úgymond „megszokott” kerékvágásba. Lapunk azonban adós maradt még egy szép karácsonyi történettel, hátha merítünk belőle némi lelki pluszt az előttünk álló szürke téli hónapokra.

Szabó Szabolcs

Boldog délután ajándékozás gyerekeknek Fotó: Zsedrovits Enikõ

E hasábokon már számos alkalommal olvashattak a Boldog Délután néven ismert közösségről, amely legtöbbször azzal kerül(t) be eddig a helyi hírfolyamba, hogy nélkülözők számára szervez rendszeresen ételosztást. Nem volt ez másként karácsonykor sem, több száz rászorulón segítettek.

December végén a fennállásának ötödik évfordulóját is ünneplő önkéntes szerveződés egy újabb nagy feladatot vállalt karácsonyra. Az Útkeresés Segítő Szolgálat szerteágazó tevékenysége között szerepel a családsegítés és a gyermekjóléti szolgálat, kapcsolatban vannak és támogatnak egy 20 fős gyermekcsoportot is. A Boldog Délután csapata elhatározta, hogy megpróbálja teljesíteni e gyerekek három karácsonyi kívánságát.

Három főhős a képünk középpontjában: a Mikulás, a vágyott ajándék, és a díszes doboz tulajdonosa Fotók: Zsedrovits Enikő

Első lépésben a gyakran nehéz anyagi körülmények között élő gyerkőcöktől begyűjtötték a leginkább vágyott ajándékok listáját, majd megindult a toborzás és a gyűjtés, hogy minden kívánságot teljesítsenek. Alapfeltételül szabták, hogy nem megunt, más gyermekek által már nem használt játékokat kívánnak adni. Végül a lista második fele is betelt, azaz minden gyermek három kívánsága teljesült.

Vajon mi is lehet a csomagban? Fotók: Zsedrovits Enikő

A Boldog Délután csapata az Útkeresés belvárosi épületében adta át a díszes csomagokat, az eseményről pedig így számolt be az intézmény: „A feldíszített karácsonyfa alatt várták az ajándékok az összegyűlt kicsiket és nagyokat. A csomagok kiosztása után izgatottan bontogatták ajándékaikat, amik között akadt roller, focilabda, társasjáték is. Szeretnénk megköszönni a Boldog Délután lelkes csapatának ezt a nagyszerű élményt, amivel mindenkit megajándékoztak.”

Bizonyára e szép történet is folytatódik az új esztendőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!