Dunaújváros

2014.03.27. 16:10

Bizonyságlevelet hozott a kormánymegbízott

Dunaújváros - A pusztaszabolcsi polgármester, Csányi Kálmán is részt vett Cserna Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott okiratot adott át a két polgármesternek a kormány adósságkonszolidációjának záróakkordjaként. Elmondta, hogy a bizonyságlevél tanúsága szerint Dunaújvárostól két ütemben 16,5 milliárd forintot vállalt át a kormány, Pusztaszabolcstól 36 millió forintot, a tartozások száz százalékát. A bizonyságlevelek átadásával lezárult a konszolidáció és kezdődhet a gazdaságfejlesztési programok készítése, amely meghatározó része a támogatás ellentételezésének.

Galambos Dénes a műhelymunkáról is elárult részleteket: a Szalki-szigeti projekt előkészítése és végigvitele, a Dózsa városrész rehabilitációja szerepel a tervekben, amelyek olyan új célokat is meghatároznak, mint például az intézmények energetikai fejlesztése.

Cserna Gábor szerint már ezekért a bejelentésekért megérte felkelni csütörtök reggel. A várost lélegzethez juttatta az adósságkonszolidáció, és mostmár a fejlesztésekre koncentrálhatnak. Ezt megköszönte a polgármester. Majd bírálta az MSZP-sek reggeli közgyűlési kivonulását, hiszen, mint mondta, a döntések és a lezárult és folyamatban lévő fejlesztések nem azt bizonyítják, hogy nem történt semmi az elmúlt években. Sorolta: a kórházi műtő- és diagnosztikai blokk 3,7 milliárd forint, a partvédelmi munkák közül a kőtár alatti rész védelme két ütemben 620 millió forint, Táborállás stabilizálásának első üteme 300 millió forint, a belváros modernizálása 1,8 milliárd forint, a Római rehabilitációja 1,1 milliárd forint, az új hajléktalan szálló 100 millió, a tornacsarnok 13 millió...

Cserna Gábor után Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere is megköszönte a polgári kormány támogatását, és a bizonyságlevelet is.

Csányi Kálmán, Galambos Dénes, Cserna Gábor az átadáskor  Fotó: Dunaújváros Hetilapja, Vohlmann György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!