Dunaújváros

2013.09.13. 20:16

A szeretettel készült alkotások

Idén októberben ünnepli fennállásának hatvanadik esztendejét a Sándor Frigyes Zeneiskola, ahol pénteken tartották a tanév első tárlatmegnyitóját.

Gallai Péter

A kiállítások sorát pénteken délután a Jószolgálati Otthon Közalapítvány gondozottjainak munkáiból összeállított tárlattal kezdték a zeneiskolában. Az esemény megnyitóján elhangzott: régi kapcsolat köti össze a két intézményt, most pedig olyan kézimunkáknak ad helyet az iskola, amit az otthon gondozottjai hatalmas szeretettel és jósággal készítettek.



Kecskés Rózsa, a vendég intézmény vezetője kiemelte, ezek az emberek vállalják sérültségüket, de úgy tudnak teljes életet élni, ha támogató közeg van mellettük. A rövid bevezető után Moravecz Attila igazgató nevében is a nagyteremben invitáltak minden érdeklődőt, ahol közös zenéléssel zárult a megnyitó programja. Ami pedig a folytatást illeti: a hatvanadik évforduló eseményei október 13-án kezdődnek. A jubileumi hét kínálata: hangszer- és várostörténeti fotókiállítás, a zeneiskola jelenlegi növendékeinek és volt tanítványainak koncertje, a művésztanárok ünnepi hangversenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!