Dunaújváros

2016.09.25. 20:55

A névadó emlékére : Újabb közösségi térrel bővül majd a belváros

Dunaújváros - Méltó módon ünnepli a zene világnapját a város zeneiskolája. Szobor és téravatás.

Szabó Szabolcs

Még augusztusban adtunk hír arról, hogy az önkormányzat segítségével kicserélték a Sándor Frigyes Zeneiskola tetőszerkezetét. A szakemberek a múlt hét közepén ismét munkához láttak az intézmény környékén. Az aktuális tereprendezésnek és építési munkálatoknak több oka is van.

A mellszobor gipszmintája, valamint a szervezést és az előkészítést lebonyolító csapat két tagja, Balázs Eszter és Moravecz Attila

Arról korábban már többször is olvashattak lapunkban, hosszas tervezőmunka és forrásgyűjtés után végre elkészült a zeneiskola névadójának mellszobra, amelyet október elsején, e héten szombaton avatnak majd fel egy kis ünnepség keretében. További jó hír, hogy az eredeti terveknek megfelelően a Rohonczi ROHO István által készített alkotás igazán méltó helyre kerül majd, hiszen egy új közösségi tér is helyet kap az intézmény közvetlen szomszédságában.

Rohonczi ROHO István, a szobor alkotója és Ursu Miklós az épülő új köztérnél.

Az előttünk álló napokban a szakemberek folyamatosan dolgoznak majd, a remélhetően kiváló végeredményt a szoborátadás napján, a zene világnapjához is kapcsolódva egy koncerttel ünneplik majd a zeneiskola művésztanárai.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!