Dunaújváros

2014.08.15. 16:35

Tíz lámpatestet szereltek fel az Öreghegyi úton

Dunaújváros - Hosszú éveken át kérték a lakók, hogy a városi közvilágítási hálózat elérje az Öreghegyi út felső részét.

Szabó Szabolcs

Sokszor jeleztük, kértük az illetékes hivataloknál, hogy az Öreghegyi út felső, a víztorony melletti szakaszán is szükség lenne közvilágításra. Sajnos rendszeressé váltak a betörések és egyre több ismeretlen figura mászkál a környéken mondta el többször is korábban lapunknak Nagy József környékbeli lakó, aki a napokban ismét jelentkezett.

Képünkön Hingyi László képviselő mutatja az Öreghegyi út felső szakaszán már üzembe helyezett új lámpatestek egyikét

- Az elmúlt hónapokban szervezett lakossági fórumokon rendre fölvetettük a problémát. Talán ennek is köszönhető, hogy e hónap elején végre az Öreghelyi út felső szakaszát is bekapcsolták a városi közvilágítás rendszerébe. Érezhetően javult a közbiztonság és talán a környéken élő iskolások is gyakrabban járnak majd erre, ha elkezdődik az iskolaszezon - tette hozzá Nagy József.

Megkeresésünkre Hingyi László, a terület önkormányzati képviselője elmondta, július végén összesen tíz köztéri lámpatestet helyeztek el a szakemberek. Jelenleg a kötelező, két héten át tartó próbaüzem zajlik, ha minden rendben lesz, hivatalosan is átadják majd a lámpasort.

- Tíz lámpatestettel bővült a hálózat, öt millió forint értékben, bízunk benne, az erre közlekedők számára is biztonságosabb lett a terület - tette hozzá Hingyi.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!