Dunaújváros

2012.12.10. 19:48

A kamara aranykészlete

Dunaújváros - Előbb lesajnálták, később már irigyelték, majd próbálták utánozni. A Vállalkozók Házában működő Kamara Galéria a múlt pénteken zárta idei évadát. Katalógus és tárlatles.

Szabó Szabolcs

A Kamara Galéria idei zárótárlatán azon művészek alkotásai láthatók, akik az idei évben  kiállítottak a Vállalkozók Házában. 

Ahogy ez már a korábbi években is hagyománnyá vált, a kiállított művek megvásárolhatók, így teljesítve a kamara kettős küldetését: teret és lehetőséget adni a helyi alkotóknak, másrészt valós piacot teremteni műveiknek.   Az évadzáró kiállítás december 7-én,  pénteken nyílt meg, amelyen  Balogh Tamás újságíró ajánlotta a jelenlévők  figyelmébe a kiállított képeket, valamint azt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara gondozásában megjelent könyvet és  katalógust, amelyben a most záruló esztendő kiállításait idézik fel.

 

 

Műértőkre (is) várnak - A Kamara Galéria nem titkolt célja, hogy egyfajta művészeti börzeként is (Fotó: Vohlmann György)

Akik ellátogattak a megnyitóra, a helyszínről e kiadvánnyal gazdagodva távozhatnak. A kiállítás egészen január 3-áig, hétköznapokon 8-tól 16 óráig tekinthető meg a Vállalkozók Házában.Eddig tartott a hivatalos közlendő és most valami belterjes...

A Tábori Csaba vezette kamarai folyosó tárlat nem a megye legjobbja, ám tény, hogy Tábori szállítja a megnyitókra a legjobb párlatokat.

A kamarai tárlatsor idén is azzal tett a legtöbbet, hogy maradt őszintének, barátságosnak és ha lehet így fogalmazni:  mérsékelt lázadónak. Tábori kiállításrendész és dr. Markovics titkár-házigazda kettőse ebben kiváló. A kamara kicsiny labirintusában értékekre lelünk. Persze a beszállítók is zsenik. Holhos, Móder, Várnai, ROHO és a többiek - merő egy kossuthésmiegymás-díjas egyrakáson. A kamara ezeket az emberkéket halássza össze és Tábori gondnok nem igazán tűri a cenzúrát. Az évadzárón például Móder díszelgett egy szál köpenyben - a kórházból szökött épp. Amit a kamara csinál, annak van létjogosultsága. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a múlt pénteki évzárón együtt szorongtunk azon a  folyóson, ám bőven fér még a falakra. Most pedig tessék válogatni és/vagy nézelődni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!