Dunaújváros

2017.01.19. 14:19

A fiatalok megtartásáért

Dunaújváros - A fiatalok városban tartását elősegítő javaslatot terjeszt elő a februári bizottsági ülésekre és a közgyűlésre Barta Endre.

Körmendi Erzsébet

A Jobbikos képviselő ezt a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján is elmondta. Hangsúlyozta: önkormányzati képviselőként a város fejlesztését, a közösségépítését tekinti feladatának. A most kidolgozás alatt lévő javaslata előtt tájékozódott, megvizsgálta más városok juttatásrendszerét.


Barta Endre a Jobbik önkormányzati képviselője Fotó: Ady Géza

Első körben szeretné elérni, hogy Dunaújvárosban ne csak az év első újszülöttjét támogassa az önkormányzat, hanem valamennyi újszülöttet, akinek a szülei itt élnek. A dunaújvárosi fiatal párok megtartása érdekében a házasságkötési támogatásra vonatkozóan később terjesztene elő átfogó indítványt. A folytatásra, a jövőre vonatkozó javaslatai is vannak, kiterjeszthetné a rendszert - a költségvetés függvényében - a gyerekekre, ösztönözve a fiatalokat a helyi iskolák választására azért, hogy Dunaújvárost a fiatalok számára vonzóvá tegyék. Ózdon jó program indult erre, Barta Endre úgy véli, ha Ózd erre képes volt, akkor Dunaújváros is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!