Dunaújváros

2013.02.12. 15:35

A defibrillátor életet menthet az uszodában is!

Életmentő defibrillátor vásárlására indított gyűjtési akciót a dunaújvárosi önkormányzat és a Fabó Éva Sportuszoda.

Körmendi Erzsébet

Infarktus bármelyik pillanatban érheti az embert...

Az uszoda vezetője, Selyem József régi hiányosságot szeretne pótolni az életmentő defibrillátor készülék beszerzésével. A közgyűlés támogatta a javaslatot, és az uszodával közösen gyűjtést indított az egymillió forintba kerülő életmentő készülék megvásárlására. A számlaszám, amelyre az adományokat várják: 10400463-50526570-56851405.

Az uszodának két mélyvizes medencéje van, és évente kétszázezer ember látogatja a létesítményt. A nagy vendégkör és a forgalmas Béke tér közelsége is indokolja defibrillátor szükségességét. A mentőállomástól kértünk tanácsot, így esett a választás Lifepk 1000 típusra, amely automata készülék hangsúlyozza Selyem József. Majd hozzátette: kezelése nem okoz gondot, fél óra alatt megtanulható. Az egészségügyi személyzet az uszodamesterek is , rendszeresen részt vesznek elsősegély képzésben, tisztában vannak az újraélesztés szabályaival. Bár ne kelljen soha használni a defibrillátort, de biztonságérzetet adna a készülék megléte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!