Dunaújváros

2012.05.11. 05:06

A belga testvérek is besegítenek az Arany évfordulóján

Dunaújváros - Fennállásának harmincadik évét ünnepli idén az Arany János Általános Iskola. Szombaton hatszáz iskolapártoló szorgoskodik és ünnepel.

Szabó Szabolcs

Hagyományteremtő szándékkal közel hatszázan serénykednek majd az Arany János Általános Iskola udvarán szombaton.

A fennállásának harmincadik évét ünneplő intézmény ezúttal közösségi munkával, bográcsozással és számos családi programmal ünnepel. A tevékeny szombatra minden iskolapártolót várnak.

- Az iskola közel nyolcvan dolgozója mellett több száz diákra és szülőre számítunk szombaton. Az Arany Parti címmel meghirdetett programunk kettős célt is szolgált. Egyrész szeretnénk közösen kitakarítani és szépíteni iskolánk szűkebb környezetét, másrészt a dolgos órák után remek közösségi, családi programokat kínálunk szülőknek, gyerekeknek egyaránt - foglalta össze az aranyos ünnep főbb célkitűzéseit lapunk kérdésére Garai Zsuzsa, az intézmény megbízott igazgatója.

A délelőtt során a közel hatszáz fő együtt dolgozik majd az intézmény udvarán. A résztvevők padokat, játékokat, falfelületeket festenek színesre, valamint fákat és palántákat ültetnek. Sőt, némi javításon és már szükségessé vált karbantartáson esik át az iskola kézilabdapályája is. A sűrűnek igérkező munkafolyamathoz segítséget is kap(ott) a jubiláló intézmény, ugyanis a belga testvériskolájuk épp e napokban teszi tiszteletét a városban, így belga diákok, szülők, tanárok is erősítik majd a csapatot. Az ellátással sem lesz gond, hiszen egy felajánlásnak köszönhetően profi szakács vezényli a bográcspartit, amelyhez több tanulócsoport is csatlakozott. A szombat délután pedig már a pihenésé és a szórakozásé lesz az Aranyban.  

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!