Dunaújváros

2016.11.16. 20:00

Lorántffy a világhálón- Iskolák vetélkedtek a névadó életéből

Dunaújváros- A város középiskoláinak diákjait fogadták egy művelődéstörténeti vetélkedőre a Lorántffy iskolában tegnap délután, az intézmény fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából. A verseny témája a névadó élete és kora volt.

Balla Tibor

Kitettek magukért a szervezők, igazán változatos feladatokkal látták el a részt vevő hét (Rudas, Bánki, Rosti, POK I., II, Lorántffy, Szabolcs vezér) csapatot. Egy bemelegítő feladatot is kaptak. Lorántffy kortársainak készítettek profilt, és a fiktív közösségi hálón ismerősnek jelölhették, írhattak egymásnak.

Képzeljék csak el, ahogy Apáczai Csere János vagy Comenius üzen egymásnak, vagy klipet ajánl! A versenyen korhű ruhás segítők reneszánsz zenére osztották ki az elméleti és a kreatív feladatokat. A kétórás vetélkedő végén a Medvegy Zsuzsanna, Oroszné Garami Zsuzsanna, Farkas Lajos összetételű zsűri úgy döntött, hogy a Bánki csapata győzött (Németh Kata, Fábos Gábor, Győrffy Balázs, Meder Martin), második helyen a házigazda csapat (Falusi István, Cseppen Alexa, Fábián Viktória, Patakfalvi-Vigh Kincső) végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!