Dunaújváros

2015.07.12. 09:53

Költözhet a Bánki

Dunaújváros - Napközis, sportos, kézműves, táncos... gazdag a táborélet ezekben a hetekben a városban és környékén.

Körmendi Erzsébet

Hétfő: Mindent elmond egy versenyről, egy sportrendezvényről, ha a résztvevők vastapssal köszönik meg a szervezőknek, hogy itt lehettek. Így történt ez a második alkalommal megrendezett Aquarius Triatlon Versenyen, vasárnap délután.

A Város- és Faluvédők Szövetségének országos találkozóján Podmaniczky-díjat vehetett át Schrick István, Rácalmás polgármestere.

Kedd: Szenvedtünk a hőségben – vörös riasztás volt érvényben, megdőltek a melegrekordok. A szokásosnál húsz százalékkal több beteget kellett ellátniuk a mentőknek ezekben a napokban.

Schrick István tevékenységét Podmaniczky-díjjal ismerték el.

Szerda: A 150 éve elhunyt Semmelweis Ignácra emlékeztek tegnap a Szent Pantaleon Kórház ünnepségén.

Elkezdődött kedden lapkiadónk, a PLT népszerű Sajtó- és Tanulás (SÉTA) tábora a kislődi Sobri Jóska Kalandparkban. Három nap médiaismeret és kalandozás...

Csütörtök: Indulhat a Bánki áttelepítése a DF campus falai közé, ahol nyugodt körülmények között, európai igényeknek megfelelő helyen folytatódhat a középiskola munkája. A DF a költözéshez 63 millió forintos támogatást nyert, de az önkormányzat is támogatja a székhelyváltást, ha az szükséges.

Péntek: Két helyi utazási iroda vezetőjét kérdeztünk arról, hogy merre mennek az idén legtöbben nyaralni.

Szombat: A Dunaújvárosi Főiskola kötelékében dolgozó szakemberek, kutatók is részt vettek az Európai Unió és az Európai Űrügynökség közös földmegfigyelő műholdjának elkészítésében. A Sentinel-2A már javában dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!