Dunaújváros

2015.07.23. 14:47

Árambeli hibák Dunaújvárosban

Dunaújváros - Több helyen is volt áramszünet a városban július 22-én, szerdán este, valamint éjszaka, 37 és 46 percre.

Pekarek János

A jelenség először a belvárosban jelentkezett, mintegy fél órára. Éjfél után, a Béke városrészben már hosszabb szünet volt az áramellátásban: a toronyházakban nem csak a lakások villamos berendezései (köztük a hűtők, ventilátorok) álltak le a kánikulai éjszakán, hanem a liftek, sőt, helyenként az utcai világítás is üzemszünetre kényszerült.

Varga Ivett-től, az E.ON Hungária Zrt. pécsi szóvivőjétől megtudtuk: egy középfeszültségű földkábel meghibásodása okozott áramszünetet, amely hiba a belvárosban 19 óra 59 perckor keletkezett. Munkatársaik azonnal megkezdték a hiba pontos helyének behatárolását a szolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében. Átterheléssel fokozatosan ellátták az áramszünetben érintett 2054 ügyfelüket. Az áramszünet 37 percig tartott, 20 óra 36 percre minden ügyfélnél helyreállt a szolgáltatás. Ezután végezték el a végleges javítást, az ügyfelek ellátása mellett.

Azonban 23 óra 20 perckor hasonló meghibásodás történt a Béke körúton, a 10 kilovoltos hálózaton. Az ügyfeleket átterheléssel fokozatosan ellátva 0 óra 6 percre minden érintett háztartásban helyreállt a szolgáltatás. A földkábel helyreállításán az E.ON munkatársai még dolgoztak csütörtökön délután. Az éjszakai meghibásodásban 812 ügyfél volt érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!