Dunaújváros

2015.04.23. 14:51

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Zárolt repülőterek

Dunaújváros – Közművelődés, show-tánc Világ-kupa, Az év embere, amnesztia-javaslat, katona-idő csökkentése...

Pekarek János

„Hogy ismét lábra kaphasson a költőszíni játékmesterség": e címmel írt a Dunaújvárosi Hírlap huszonöt évvel ezelőtt a városi művelődésről. Sajátos helyzetben vannak a közművelődési intézmények. Nem csak azért, mert közönséget vonzó programokat nehéz manapság szervezni, hanem azért is, mert munkájuknál nem esik egybe a gazdálkodási és a tartalmi év. A január végi gazdálkodási mérleg készítésekor a Bartók Béla Művelődési Központ igazgatója, Knódel Mária elmondta, hogy megfontolt, bevételorientált műsorpolitikával teljesíteni tudták a tervezetet, most, a tartalmi évad végéhez közeledve az is nyilvánvalónak látszik, hogy a munka minősége miatt sincs ok a szégyenkezésre.

Második helyezést ért el a Genfben rendezett show-tánc Világkupán a Munkásművelődési Központ akrobatikus tánccsoportja, a Flash.

„Az év embere", Horn Gyula a szerda estét Dunaújvárosban tölti. A külügyminiszter úgynevezett kötetlen program keretében este hat órakor a Béke Orfeumban találkozik a kül- és a belpolitika iránt érdeklődő dunaújvárosiakkal, akik a helyszínen és előre is kérdezhettek tőle.

Amnesztiát javasoltak: a kormány egyetértő ajánlással javasolják a következő kormánynak, hogy a parlament elé terjesszék a honvédelmi törvény módosítását (a sorkatonai szolgálat idejének csökkentését), egyetértettek a közkegyelem gyakorlásáról szóló törvényjavaslattal (összesen 6300 embert érint). Döntöttek a világkiállítási programiroda felállításáról, valamint zárolták a szovjet csapatok kivonulása után felszabaduló repülőtereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!