Dunaújváros

2014.11.20. 17:05

Az átláthatóság a fő

Dunaújváros - Átláthatósági biztos kinevezését, az önkormányzat iratainak nagyfokú nyilvánosságát akarja a PM.

Pekarek János

Egy újabb beváltott ígéret címmel rendezett sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért újvárosi közgyűlési képviselője csütörtökön. Ez alkalommal egy, már benyújtott képviselői indítványáról beszélt.

Az indítvány pedig a helyi közélet megújításáról, a választópolgárok bizalmának visszaszerzéséről szólt. Ennek legfőbb eszközéül egy, a városi közgyűlés által elfogadott, új, úgynevezett antikorrupciós minimumot tartja. E határozatban, amelyet majd indítványa alapján kell(ene) meghozniuk a képviselőknek, a közgyűlés lehetővé tenné a mainál sokkal szélesebb körű hozzáférést a közadatokhoz. Szabó Zsolt indítványa szerint a dunaújvárosi önkormányzat szerződéseit is sokkal átláthatóbbá kellene tenni a polgárok számára.

Mindezt a dunaujvaros.hu internetes honlapon, külön menüpontként kellene megjeleníteni, hogy egyetlen helyről, minél kevesebb kattintással, minél egyszerűbben lehessen megnyitni ezeket az oldalakat. Kötelezővé tenné a képviselők vagyonnyilatkozatainak közzétételét is. Ezen kívül a képviselő jónak látná átláthatósági biztos kinevezését is az önkormányzatnál.

Mindezt a helyhatósági választási kampányban ígérte meg Szabó ezért tartja most elsődleges fontosságúnak a beterjesztést. Úgy véli, hogy a közgyűlésben helyet foglaló minden pártnak érdeke megszavazni a javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!