Dunaújváros

2014.07.15. 15:30

Egy méter körül a Duna

Dunaújváros - Lassú apadás várható a Duna hazai középső szakaszán, így városunknál is: nyoma sincs nagy árvíznek.

Pekarek János

Nem változott jelentősen a Duna vízállása városunknál az elmúlt hetekben.

Először is leszögezhetjük, hogy (szerencsére!) híre-hamva sincs a tavaly nyári kapitális árvíznek, ami a hét és fél méteres szintet is meghaladta környékünkön.

Kedden reggel a szerény 126 centiméteres értéken állt a vízszint a dunaújvárosi vízmércénél a hydroinfo.hu adatai szerint.

Ez a vízállás is csökkenni fog a következő napokban az előrejelzések értelmében.

Lapzártánkkor, vagyis július 15-én estére már csak 125 centimétert vártak, míg másnap, 16-án reggelre 122 centiméteres mérce szerinti vízmagasságot jósoltak a szakemberek Dunaújvárosnál.

S így tovább!

Szerdán estére 118 centire csökken a vízmagasság a jóslatok alapján. Mivel előrejelzésről van szó, természetesen a kiszámítható hibahatárt is beépítették értékeikbe a hydroinfo ide vonatkozó táblázatainak összeállítói: ez a minden nappal természetszerűen növekvő érték szerda este már plusz-mínusz 6 centiméter.

Péntek estére várhatóan 100 centiméteren áll majd a vízmérce városunknál, és hétfőre 75 centis vízmagasságot valószínűsítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!