Dunaújváros

2014.04.10. 18:30

A közbiztonsági hónap ismét sok rendezvényt kínál

Dunaújváros – Harmincnál is több, városi, megyei és országos szintű programot kínál a közbiztonsági hónap rendezvénysorozata.

Gallai Péter

Minderről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a városházán, ahol a tizenhetedik alkalommal megvalósuló, s nevével ellentétben három hónapig tartó sorozat szervezőbizottsága, valamint az együttműködő civil és rendvédelmi szervek képviselői ismertették a bőséges, izgalmas és érdekes programkínálatot.
Az esemény kezdetén Szőke István főszervező elmondta, hogy beszédes adat az, hogy megszakítás nélkül a tizenhetedik rendezvénysorozatot amelyet az önkormányzat is több mint egymillió forinttal támogatott sikerült közös összefogással tető alá hozni.

- Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, az elmúlt tizenhat esztendő alatt sok mindent véghezvittünk már, elsősorban azt az alap célkitűzést, hogy az emberekhez közelebb hozzuk a rendvédelmi szerveket, azok munkáját. Ebben nem csak az érintettek, hanem támogatóink, cégek, üzemek is végig partnerek voltak. Rendre megkérdezik, mit a titka, hogy ennyi ideje egyre nagyobb sikerrel fut ez a sorozat? Nos, ha egy szóval kell válaszolnom, akkor az összefogás. Hiszen mindenkit az a közös cél vezérel, hogy a város, a térség, a megye közbiztonságát jobbá tegyük. A programok áprilistól júniusig tartanak majd fogalmazott.

Ezt követően a rendezvények szervezői rendőrkapitányság, vízirendészet, katasztrófavédelem és tűzoltó parancsnokság, honvéd klub. polgárőrségek, lövész klub, Vöröskereszt helyi szervezete, pálhalmai bv, Független Rendőr Szakszervezet ismertették a részleteket.

Programokból már a jövő héten sem lesz hiány, április 15-én kedden kétszáz diák részvételével rendezik meg a Szalki-szigeten a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. Április 15-én szerdán a Dózsa mozi, illetve a tér ad otthont a látványos városi és területi elsősegélynyújtó versenynek, ide száz résztvevőt várnak. A folytatásban a teljesség igénye nélkül , májusban lesz a tűzoltók megyei lépcsőfutó versenye, a mentők nyílt napja, a megyei mentőszervezet, a városi rendvédelmi szervek és polgárőrségek bemutató napja. Nem marad el az autóvadászat, a rendőr családi nap, megünneplik a Magyar Honvédelem Napját és a hősőkre emlékeznek. Lesz térségi kiemelt vagyonvédelmi ellenőrzés, motoros biztonságtechnikai és ügyességi nap, áttekintik a város drogstratégiáját, és közérdekű fórumokat tart a katasztrófavédelem.

A sorozat részeként Mai modern hősök címmel rajzpályázatot hirdet Dunaújváros általános iskolás és középiskolás tanulói számára a hivatásos tűzoltóparancsnokság. Három kategóriában várják a pályamunkákat: általános iskolás alsó és felső tagozat, valamint középiskola. Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, az a fontos, hogy tükrözzék a tanulóknak a jelenkor hőseiről alkotott képét. A rajzokat május 25-ig (vasárnap) várják a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság telephelyén. A beérkezett rajzokból kiállítást rendeznek majd a Széchenyi iskolában.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!