Dunaújváros

2014.03.17. 17:25

Ki mit tud? után megyei seregszemlén a diákok

Dunaújváros – Több mint ezer résztvevővel tér vissza városunkba a Fejér Megyei Diáknapok. Előtte Ki mit tud?

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosi és a székesfehérvári önkormányzat, valamint a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza szervezésében idén április 4-6. között ismét városunk ad otthont a megye egyik legnagyobb kulturális programsorozatának, a Fejér Megyei Diáknapoknak.
Az előzetes regisztráció március 10-én zárult, így előre láthatóan több mint 1100 középiskolás diák vehet majd részt a több évtizedes múltra visszatekintő tehetségkutató versenyen.
A korábbi évek menetrendjét követve összesen 11 kategóriában hirdetnek majd győztes a péntektől vasárnap délutánig tartó monstre kulturális börzén. A szervezők ezúttal Speaker Casting-ot is hirdetettek. A jelentkezők közül a Rudas iskolában március 28-án rendezendő válogatáson egy szakmai zsűri dönt arról, kik konferálhatnak illetve vezethetnek műsort a Fejér Megyei Diáknapokon az egyes kategóriák helyszínén és a gálán.
A megye középiskolásainak népszerű kulturális seregszemléjét követve Dunaújváros Diákönkormányzat úgy gondolta, hogy legyen egy hasonló rendezvény az általános iskolásoknak is.
A városi Ki mit tud? tehetségkutatónak március 22-én, e héten szombaton, az Munkásművelődési Központ ad majd otthont. A délelőtt 9 órakor kezdődő szemlén az alábbi kategóriában mutathatják meg tehetségüket a fiatalok: vers-, prózamondás, népdal, néptánc, népzene, komolyzene, szólóhangszer, szólóének, kórus, könnyűzene, pop, rock, mai dal, ”sótájm”, képzőművészet.
A produkciókat a város híres pedagógusai/művészei értékelik majd: Bálint Judit, Kálnay Adél, Németh Irma, Sógor Csilla, Kiss Endre és Rozsnyai Sándor. A képzőművészeti alkotásokból kiállítást rendeznek a Rudas Iskola aulájában, a tárlat március 20-26. között csábítja majd látogatóit.
A szervezők és a városi diákönkormányzat a szombati Ki mit tud? vetélkedőre is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!