Dunaújváros

2013.01.30. 18:47

Torkos csütörtök Dunaújvárosban is

A Magyar Turizmus Zrt. idén január 31-re hirdette meg a Farsangi Torkos Csütörtök akciót. Étel-ital féláron...

Körmendi Erzsébet

Tavaly az ország több mint ezer étterme vett részt a vendégek körében nagy népszerűségnek örvendő  kedvezményes programban - a hetvenöt százalékuk vidéki volt. Idén a dunaújvárosi éttermek közül az Arany Hordó, Bora Bora, Gólyafészek, Házi Sárkány, Sport Ételbár és a  McDonald's kínálja ételeit féláron, valamint a közeli Tasson népszerű Pákász Étteremben, Dunavecsén a Sarki Csárdában szintén él a kedvezmény. A cukrászdák közül a Flamingó, a Jakó és a Marcipán regisztráltatta magát a Farsangi Torkos Csütörtök internetes honlapján. De nem kizárt, hogy mások is akcióznak, csak nem regisztráltatták magukat a hivatalos honlapon.

Javasolják: érdemes telefonon érdeklődni, asztalt foglalni...

Hirtling László tálalt tavaly - a Gólyafészek idén is benevezett... (Fotó: Lázár Zsolt)

A magyar szokásrend egyik kiemelkedő időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó  időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző  regélő hétfő, vagy a farsang farkát jelölő három jeles nap: a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és   a Torkos Csütörtök. Az utóbbi népszokás felelevenítésével szeretné a Magyar Turizmus Zrt.  ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára.

Idén a hamvazószerdát követő csütörtök február 14-re, vagyis az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin- napra esik, ezért a zrt. egyeztetett a gasztronómiai szövetségekkel, és kivételesen más időpontban, január 31-én  tartják az akciót.

A torkoskodóknak javasolják, érkezzenek az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalukat. Legyenek türelmesek és kompromisszumkészek. Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után ezúttal ne az asztalnál pihegjenek. Hadd torkoskodjon más is ezen a rövid napon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!