Dunaújváros

2012.11.08. 16:00

Úszó Eb - Fejér megyét Balog, Takács és Sebestyén képviseli

Székesfehérvár - Fejér megyét három versenyző képviseli a hó végi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A megyeszékhely egy, Dunaújváros két úszót ad a magyar válogatottnak.

Silye Sándor

Nem panaszkodhatnak a tétlenségre legjobb úszóink. A  honi rövidpályás ob után  máris rajtol a kontinensviadal. A  megyéből hárman is ott lehetnek Franciaországban, Chartes-ben az Eb-n. Takács Krisztián, Balog Gábor Dunaújvárosból, az ifjúsági korú Sebestyén Dalma Fehérvárról.


Sebestyén Dalma, a Hullám '91 UVE úszója  korosztályos válogatott sikerekkel is dicsekedhet. Az ifjúsági Európa-bajnokságon 200 m vegyesen aranyérmet nyert, a serdülő Eb-n kétszer állhatott  a dobogó legmagasabb fokára,  200 m vegyesen és 200 m pillangón. Dalma még 18 éves sincs, kérdés, mekkora teher lesz neki a felnőttek között versenyezni?
- Jó, hogy ott lehetek az Európa-bajnokságon a felnőttek között, hiszen hasznos tapasztalatokat szerezhetek. Különösebben nem rettentem össze, amikor két hete megtudtam, hogy indulok a  felnőttek között,   sőt, titokban bíztam benne. Nem hiszem, hogy többet kell dolgoznom, mint eddig, mindig keményen tettem, amit  kellett - így az ifjú.


Dalma elhatározottságát  jól jelzi: mikor említettem, hogy idén már volt korosztályos  Európa-bajnok, most pedig megteheti ezt a felnőttek között is, szerény mosollyal annyit mondott:  lehetne, ám ez még nagyon erős lenne neki, de persze igyekezni fog. Igyekszik majd, hogy az addig legjobb idejét megússza, vagy ha lehet, túlszárnyalja. Dalma nem fog unatkozni, hiszen rajthoz áll 200 és 400 m vegyesúszásban, 100 m pillangón és 50, 100, 200 m mellúszásban.  


Sárdi Ákos, Dalma edzője szerint nagy megtiszteltetés saját nevelésű versenyzőként  a felnőtt Eb-n való indulás, ez a Hullám '91 legnagyobb  sikere. Dalma a magyar rövidpályás ob-n aranyérmet nyert 200 m vegyesen, magyar csúccsal. Ákos szerint ezt az időeredményét  meg is javíthajta. Munkából ment az ob-ra, megy az Eb-re, de neki még nem a felnőttek között, hanem saját korosztályában kell bizonyítani jövőre az Eb-n és Ausztráliában, az  ausztrál olimpiai ifjúsági fesztiválon.
- Felnőtthöz méltó versenyzést várok tőle a felnőttek között, a rövid távokon a döntőbe jutás csak álom, de a 200-as versenyszámokban a középdöntő elképzelhető, sőt,  akár a finálé is - vélte az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!