Dunaújváros

2012.11.06. 08:23

Két hét múlva avatják az Egészségházat Rácalmáson

Rácalmás – A kívül-belül megújult, parkosított Egészségház ünnepélyes átadása november 19-én délelőtt lesz!

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat vezetői évek óta készülnek az Egészségház felújítására, annál is inkább, mert az épület állapotát és az ottani parkolási gondokat is rendszeresen szóvá tették a lakók a közmeghallgatásokon. Pályázati lehetőség hiányában segítség nélkül, saját forrásból oldotta meg a kisváros az épület modernizálását. Jelentjük: elkészült az Egészségház. Az avatás november 19-én 10 órakor lesz, dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott adja át az intézményt a rácalmásiaknak.

Az épületben gyermekorvosi, háziorvosi és fogorvosi rendelő is lesz, váróval és védőnői szobával. Újdonság, hogy a háziorvosok az asszisztenciától elszeparált vizsgálóhelyiséget kaptak. Kívül-belül megoldották az akadálymentesítést, kicserélték a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, korszerűsítették az elektromos- és fűtéshálózatot. Az autóval érkezőknek sem kell ezentúl az út szélén megállniuk: a rendelő mellett parkolókat alakítottak ki, és a mentőnek is saját beállóhelyük van az épület előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!