Dunaújváros

2012.10.10. 15:28

Thürmer Gyula a vasmű előtt: "Hagyjanak minket nyugodtan élni!"

Dunaújváros - A munkahelyek védelméről, a mezőgazdaság visszaállításáról, a nemzeti iparról, a szociális lakások építéséről is beszélt szerdán a Munkáspárt elnöke.

Pekarek János

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula ismertette pártja álláspontját és programját a munkahelyek védelmével kapcsolatban, egészen a rendszerváltásig visszamenően a ma délutáni műszakváltáskor a vasmű főbejárata előtti téren.
Igen gyér érdeklődés mellett. Dacára a műszakváltásnak, senki nem állt meg a szónokot hallgatni a buszmegálló mögött felállított pulpitusnál, és a harmincoldalas, a párt új programját ismertető brosúrát is kevesen fogadták el a gyárból kifelé jövők közül.
Thürmer többek között arról beszélt, hogy sok ember munkahelyét fenyegeti veszély. Állítása szerint mintegy egymillió ember van munka nélkül ma Magyarországon, sokan már a statisztikákból és a társadalomból is kikerültek. Mint a pártelnök mondta, nyilvános sajtótájékoztatójuk előtt elmentek a városi piacra, ahol egyre kevesebb ember fordul meg a panaszkodó árusok szerint -  és elmentek a hajléktalanszállóra is, ahol viszont egyre többen, köztük egyre több fiatal keres menedéket.
- Ez az ország 23 éve a tőkésekről szól! - vonta le következtetését Thürmer Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!