Dunaújváros

2012.10.09. 08:20

Családias hangulatban nem csak ruhákat kínáltak a börzén

Dunaújváros – A Dunamenti Regionális Népfőiskola mnajdnem minden hét végére kínál családi programokat. Legutóbb, szombaton, nem csak gyerekeknek, de azért...

Pekarek János

Egy ruhabörze az csak egy ruhabörze – gondolhatják sokan. Ha nem jártak még egy olyan gyerekruhabörzén, amit az újtelepi székhelyű Dunamenti Regionális Népfőiskola munkatársai szerveztek, például most szombaton, a reggel nyolctól délután kettőig tartó adok-veszek vásáron. A használt, vagy valamilyen okból sosem viselt gyerekruháknak mindig nagy keletjük van. Hiszen a legtöbb gyerek minden ruhanyűvő igyekezete ellenére oly´ gyorsan növi ki gúnyáit, hogy azok egy mérettel kisebb társaik számára még kitűnően hasznosíthatók! Nem is beszélve azokról a minősített esetekről, amikor a nagyik által mondjuk karácsonyra vett ruhadarabok már az átadás percében kicsiknek bizonyulnak...

A most szombati börzén két dolgot tapasztaltunk. Egyrészt a félnapos rendezvényt több százan keresték fel, eladók-vásárlók egyaránt, s például a fenti történeteket is kellemesen meg lehetett beszélni az asztal két oldaláról. Másrészt: a hangulat legkevésbé egy gyerekruhavásárra vagy turkálóra emlékeztetett. S ebben nem csak az játszott szerepet, hogy játékokat, emléktárgyakat is hoztak eladásra vagy cserére. Sokkal inkább egy formálódó közösség hangulatát árasztotta az egykori általános iskola efféle találkozókra is kiválóan megfelelő tornaterme. Nem árulunk el titkot: ez a közösségteremtés a népfőiskola munkatársainak egyik fő célja volt – és lesz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!