Dunaújváros

2012.08.29. 05:32

Önbizalommal játszani - A Győrt fogadja a D. Kohász csapata

Dunaújváros - Szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban fogadják a győri sztárcsapatot a D. Kohász női kézilabdázói.

Jankó Árpád

Valószínűleg  parkettára lép a hazaiak között két generáció képviselője, a fiatal Sánta Dóra és az idősebb játékos,  csapatkapitány, a sokszoros válogatott,  Ferling Bernadett is.  Vajon hogy látják az újjáalakult Kohász  és a saját  játékukat a bajnoki rajt előtt?
Sánta Dóra:  - Mi fiatalabbak  a Kohász Kupán is tapasztaltuk, hogy ha még kevesebb is a rutin a játékunkban, és helyenként dekoncentráltan, elkalandozott figyelemmel, rossz döntéseket hozva  is kézilabdázunk, de tudunk küzdeni. Az előbbieken lehet változtatni, a harcosság pedig  nagyobb részt személyiségtől is függ.  De elmondhatom: szerintem  a küzdés  alapkérdés lesz az egész bajnoki évben.

 - Engem  sokszor a védekezésemmel kapcsolatosan  említenek,  de én szívesen támadok, és természetesen nagy öröm a gólszerzés. Szerencsére  Mátéfi Eszter támadásban is ad lehetőséget. Bátorságom, akaratom  van a befejezésekhez,  sőt, mostanában a túlpörgésből  adódó belemenésekre kell vigyáznom.
- Az is nagy érdeme a csapatunknak, hogy hátrányban sem adja fel a küzdelmet. Éppen ezért  nagyon bízom abban, hogy nem a kiesés ellen fogunk harcolni az idén.

Ferling Bernadett: - Kétségtelen, nem mi vagyunk a világhírű győri csapat ellen az esélyesek, de szombaton és utána a bajnokság végéig is azt várom el a fiataloktól, hogy ne legyenek gyávák. Legyenek vagányak, és ne önbizalom-hiányosak.  Példát kellene venni a fiatal hokis srácoktól: honnan kezdték, és ma  már többen válogatottak. Most is igaz: fejben dőlnek el a dolgok.


- Természetesen Gáspár Gabival meccs közben is adunk tanácsot a lányoknak, de most már ők sem kezdők, és jó volna, ha  szárnyalnának, és   már a fiatalok  ötleteit kellene nekünk, idősebbeknek átvenni. Gyorsabb fejlődést szeretnék látni  tőlük, és ennek az alapja az önbizalom. A Győr ellen pedig  már nagy eredmény lenne, ha  bemutatnánk egy-két szép figurát, befejezést.  Nem vagyunk az ETO-val versenyhelyzetben. Becsületesen végig  küzdjük a meccset és a bajnoki évet.  Mindenesetre jó lesz kipróbálni majd magunkat a nyitányon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!