Dunaújváros

2012.08.07. 16:42

Határon innen és túl: közösen nyaraltak

Daruszentmiklós - Együtt nyaraltak a daruszentmiklósi és a csíkkozmási diákok a Balatonnál - pályázaton nyert támogatás segítette a partnerekkel közös élményt.

Körmendi Erzsébet

Öt csodálatos napot tölthettek a daruszentmiklósi gyerekek Balatonszárszón az erdélyi partnertelepülés, Csíkkozmás diákjaival együtt.  A tábor minden napjára változatos, színes programokkal készültek a szervezők: a fürdőzésen túl volt kézműves foglalkozás, néptánc és népdaltanulás, diszkó és sportvetélkedő, a gyerekek nagy örömére

 Kirándulásként Balatonszárszóról elvonatoztak Balatonföldvárra, ahol hajóra szálltak és Tihanyba mentek. Az apátság megtekintésére felkészülhettek a résztvevők, ugyanis az épület előtt Gégény Krisztina -  a korábban megbeszéltek szerint  -  kis előadást tartott a műemlék épület  történetéről. Ezután megnézték a kiállítást, az altemplomot, a templomot, ahol érdekes előadást hallottak a templomban látható szobrokról, freskókról és egyéb kegytárgyakról. Élmény volt a diákoknak, amikor  szabad program keretében felfedezhették az apátság környékét, majd  hajón és vonaton  tértek vissza a nyaralóba.

 Érdekességként említették a résztvevők, hogy textilfestményt készítettek a daruszentmiklósi kúriáról, amelyet minden táborozó aláírt, és a magyarországi látogatás végén  a község elöljáróinak aláírásával kiegészülve ajándékul kapták a csíkkozmási nebulók. Daruszentmiklóson megismerkedtek még az óvodával, általános iskolával, a kúriával.  Végül a  Falulánc Szövetségnek köszönhető finom vacsora mellett - mintegy útravalóként - felelevenítették a közös balatoni élményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!