Dunaújváros

2012.08.08. 17:34

Galambok az olimpiáról, Fejér megyei madarakkal

Székesfehérvár - A XXX. Nyári Olimpiai Játékok kitűnő alkalmat ad arra, hogy a postagalambsport lelkes hívei egy világraszóló versenyt rendezzenek: az Angol Királyi Postagalamb Szövetséggel egyeztetve ezen a hétvégén szombaton többezer postagalambot engednek fel az olimpia színhelyéről. Ezen a versenyen megyénkből száznál is több postagalamb vesz részt.

Házi Péter

A madarakat szerdán gyűjtötték össze a székesfehérvári D1 Postagalamb Sport Egyesület központjában, ahol a gyűrűk alapján mindegyikőjüket regisztrálták, ahogyan azt a versenyszabályok előírják. A galambokra ezután ezerötszáz kilométeres autóút vár, hogy aztán szombaton - immár saját szárnyaik segítségével - újra az otthonuk felé vegyék az irányt.
Mint Gulyás József galambásztól, a csapat lelkes koordinátorától megtudtuk, igen komoly megmérettetés vár a magyar galambokra. Ha minden a számítások szerint megy, két-három napos repülést követően, hétfőre várhatóak haza a távot leggyorsabban teljesítő galambok. Ugyanakkor az időjárás nagyban befolyásolja a versenyt, eső vagy erős nyugati szél jelentősen visszavetheti a madarak teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!