Dunaújváros

2012.08.28. 12:54

Erőszakkal hatoltak be egy idős emberhez, megverték, s elvitték pénzét

Dunaújváros - Egy földszinti lakásból kihallatszó kiabálás miatt hívták a dunaújvárosi rendőröket hétfőn este az Erkel kertbe. Kiderült: a lakásban élő idős embert megverte egy férfi, majd még a pénzét is elvitte. A tettes hamar meglett.

duol.hu

Lakásból kihallatszó kiabálás miatt kértek segítséget az Erkel kert egyik lépcsőházában lakók hétfőn este. A kiérkező rendőrök a lakásban találták a 75 éves tulajdonost, aki elmondta, hogy erőszakkal behatolt lakásába egy férfi, aki előbb pénzt követelt tőle, majd, mivel nem adott neki, megverte. A sértett lakásában az elkövető értékek után kutatott, majd a megszerzett alig néhány ezer forinttal még a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült.

Az adatgyűjtés eredményeként a bejelentést követő huszadik percben az újvárosi rendőrök sikerrel jártak. Azonosították és elfogták azt a 35 éves helybéli férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megverte az idős embert és elvette a pénzét. Az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rablás miatt megindított eljárásban, majd bűnügyi őrizetbe vételéről döntöttek a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói – tájékoztatott kedden R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!