Dunaújváros

2012.08.28. 06:42

Asztalitenisz: szombaton már indul a bajnokság

Dunaújváros - Nyugodt, ismét sikeres év elé néz a DASE asztalitenisz-egyesület. A fejlődést komolyan segítheti, hogy az első csapat, a "zászlós hajó" bennmaradt az NB II-ben.

Jankó Árpád

Az elmúlt években tapasztalt liftezés megszűnt. A  másodosztályú státusz  kiharcolása  dr.  Hanák Tamás elnök szerint  a szorgalomnak, a kitartásnak köszönhető.  Nagyszerű eredmény, amely azt  jelentheti,  hogy több alkalom nyílik majd arra, hogy a tehetséges fiatalok  előrébb lépjenek. 
 - Ebben a sportágban a DASE  kétségtelenül régióvezető. A női NB I B, a férfi NB II, NB III és a megyei bajnokság is színtere a DASE működésének. És aminek különösen örülök: az utánpótlás színvonalas  munkája, eredményei  kimagaslóak a megyében - büszkélkedik  joggal Hanák.- Serdülők, újoncok, a fiúk, lányok valóban taroltak Fejér megyében. Előbb-utóbb a legjobb igazolást jelentheti majd a saját utánpótlás...

- Valóban ott kopogtatnak az NB II kapuján, például a Mizsei testvérek, de az NB III-as, a felnőtt megyei csapatnál is bejelentkeztek a fiatalok. Ám amíg tudásban még nem érik el a kellő szintet, igazolnunk kell. Nagy fogásnak mondhatom Nemes Szilárd megszerzését Kaposvárról. Mellette Furka Attila, Farkas László, Ambrus Géza és jómagam alkotjuk a csapatot. Az NB III-as együttesből többen is elmentek, így őket felváltják a fiatalok...

 - Ők azok, akik az alakuló főiskolai asztalitenisz szakosztályhoz távoztak. Erről mi a véleménye?

- Sajnálom, hogy csak egy új klub alakult. Valamikor tíz működött a városban. Jó lenne még több, amelyek egymás mellett partnerként működnének. Valamikor még önálló városi asztalitenisz-bajnokságot is szerveztek. De visszatérve az NB III-hoz, ide igazoltuk Csákvárról Klein Sándort.

- Hogyan oldják meg az utánpótlás szakmai munkájának vezetését?

- Öttagú csapat dolgozik majd a fiúkkal, s a kiemelt szakmai felelős Furka Attila és én leszek. De szólnom kell a fiatal lányokról is, akik komoly tapasztalatokat szereztek az NB I B-s női bajnokságban. Konkrét céljaink pedig: az NB II-es és a megyei csapattal eljutni a dobogó közelébe, az NB III-as gárda pedig legyen erős középcsapat. Optimistán vágunk neki az új évnek, mert változatlanul élvezzük a vállalatok, szponzorok, a szülők, az önkormányzat támogatását. Ez komoly alapot ad a munkánkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!