Dunaújváros

2012.06.08. 18:02

Nagy játékparti volt a centrum udvarán

Dunaújváros - Az ellátó szervezet dolgozói közösen júniálisoztak, játszottak a hajléktalanokkal pénteken délelőtt a Kandó téri centrumban.

Körmendi Erzsébet

A hajléktalanok nyár eleji rendezvényét a  Kenyérgyári úti szállón honosították meg kilenc-tíz évvel ezelőtt, és az ötletet átmenekítette Katona Péter részlegvezető az összevont intézménybe, a Hajléktalan Ellátó Centrumba is. A majális helyett idén juniálist rendeztek  mert így jött ki a lépés. De nem az elnevezés számít, hanem az akarat, és ebből nem volt hiány a pénteki partin.

Kismoni László és technikumi segítői az ügy mellé álltak, babgulyást főztek az intézmény udvarán, tőlük nem messze pedig a tévéből vett ötletek alapján megszervezett játékpartin mérték össze ügyességüket a hajléktalanok és az ellátó szakszemélyzet tagjai.



A városi segítők jóvoltából gyümölcsöt és más adományokat is kaptak a hajléktalanok a júniálison. A  képviselő újságolta, hogy maga is meglepődött, mert közel 150 ezer forintot kapott a támogatóktól, így az igényelt dolgokon kívül   vércukor- és  vérnyomásmérőt,  tölthető ceruzaelemeket is vásárolt a centrumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!