Dunaújváros

2012.05.31. 17:14

Visszaveszik az üzletrészt - Újra a városé a tisztítómű

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltató (DSZSZ) Kft. kettős ügyvezetéssel működött mostanáig, ám egyik ügyvezetője sem vett részt a csütörtöki közgyűlésen, amelyen a cég jövőjéről döntöttek.

Körmendi Erzsébet

Az 51 százalékkal tulajdonos önkormányzat Antal Lajost bízta meg korábban az ügyvezetői teendők ellátásával, a 49 százalékos üzletrésszel bíró E.ON Hungária Zrt. részéről pedig Nemcsek Tibor látta el az ügyvezetői teendőket a társaságnál. Bizonyára okkal maradtak távol az ügyvezetők a csütörtöki - soron kívül összehívott - közgyűlésről, amelyen a társaság múlt évi beszámolója, majd zárt ülésen az E.ON üzletrészének visszavásárlása volt a téma. Antal Lajos esetében érthető az érdektelenség, ugyanis május 31-én - csütörtökön - lejárt a megbízása, és márciusban a közgyűlés nem hosszabbított meg a mandátumát, hanem javasolta a társaság taggyűlésének, hogy Csaba Gábor közgazdászt válasszák meg ügyvezetőnek június 1-től. 

Az irányítói posztokról nem volt szó csütörtökön, csak a felügyelőbizottsági tagságokról döntötek: Sztankovics Andrást, Szőke Istvánt és dr. Kántor Károlyt nevezték ki fb-tagnak, elnököt pedig majd a tagok választanak a soraikból.

A képviselők elfogadták a társaság tavalyi beszámolóját. A pozitív mérleg ellenére Szabó Zsolt LMP-s képviselő megkongatta a vészharangokat, mert a cég tartozásait és peres ügyeit rendezni kell, mégpedig sürgősen. A testület tagjainak reményei szerint a megoldás felé indultak el azzal, hogy nyilvános ülés után elfogadták azt az üzletrész adásvételi szerződést, amelynek aláírása után újra 100 százalékban önkormányzati tulajdonú lesz a tisztítómű.
Gazdasági érdekek miatt zárt ajtók mögött döntöttek a szerződésről, annak tartalmáról nem kaptunk tájékoztatást. Ám azt tudjuk, hogy a közgyűlés által megbízott ügyvédi iroda és a polgármester dolga a DSZSZ és a DVCSH közötti viták peren kívüli rendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!