Dunaföldvár

2014.08.11. 14:10

Zarándokokat láttak vendégül Dunaföldváron

Dunaföldvár - Medzsugorjéba tartó zarándokok érkeztek még a múlt hónapban Dunaföldvárra.

L. Mészáros Irma

Lendvai József Jánost, Pilisszentkereszt polgármesterét és két kísérőjét gyalogos zarándokútjukon Jákli Viktor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári csoportjának vezetője vacsorával fogadta, majd az egyik tag, Tamási Lászlóné szállásolta el őket. A zarándokok Pilisszentkereszten léptek a Mária-útra, arra a közép-európai zarándok- és turistaútra, amelynek kelet-nyugati szakasza Mariacelltől Csíksomlyóig, az észak-déli pedig Częstochowától Medzsugorjéig vezet. A folyamatosan bővülő útvonal kezdeményezőinek célja, hogy biztonságos zarándokhálózatot alakítsanak ki, és hogy megismertessék Közép-Európa vallási és kulturális értékeit.

Lendvai Józsefet és két kísérőjét vendégelték meg a földváriak (Fotó: Amatőr felvétel)

Dunaföldvár még nem csatlakozott a Mária-út programhoz, így a máltai csoport vállalta a három zarándok elszállásolását. Jákli Viktor, aki a város képviselő-testületének is tagja, a két település kapcsolatáról is beszélgetett a vendéggel. Lendvai József ígéretet tett arra, hogy támogatja Dunaföldvár bekerülését a Mária-út programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!