Dunaföldvár

2014.07.31. 12:56

Vöröskeresztes nyári táborban a gyerekek

Dunaföldvár – Immár 31. nyári táborát tartja Kuti Valéria, a Magyar Vöröskereszt helyi csoportjának vezetője aktivisták segítségével. Az augusztus 11-15. közötti táborba jelenleg 25 jelentkező van ötévestől 18 évesig.

L. Mészáros Irma

A táborban részt vesz tíz középiskolás diák, akik az érettségi vizsgára bocsátáshoz előírt önkéntes szolgálatukat teljesítik a Vöröskeresztnél. Kuti Valéria fő feladatnak az élmény-és ismeretszerzésen kívül az ifiképzést tekinti, ezért a programok egy részét az elsősegélynyújtás, a gyerekekkel való foglalkozás teszi ki. Vendégük lesz dr. Jancsó Erzsébet gyermekorvos, aki a családi életre nevelés területén kívül szexuális illetve mentálhigiéniai kérdésekről beszélget a nagyobbakkal.

Lesznek kézműves foglalkozások, dobszólóval kísért 3-1-2 Meridián torna. Vendégül látják a gyerekek az idős otthon lakóit, s kis műsorral kedveskednek majd nekik. De kétkezi munkát is végeznek: a Hősök szobra környékét közösen takarítják, virágosítják a Duna-parti parkot. A tábor fővédnöke a város polgármestere, Horváth Zsolt, aki a korábbi években képviselőként is vállalta ezt a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!