Dunaföldvár

2014.02.13. 18:10

Új elnökkel folytatja a Kertbarát Klub

Dunaföldvár - A város egyik legrégebbi és legnépesebb közössége az 1976-ban alakult Kertbarát Klub, amelynek élére új elnököt választottak.

Gallai Péter

 

Lipták Tamás (b) és Szeleczki Sándor az évnyitó ünnepségen - azaz a leköszönő és az új elnök  (Fotó: amatőr felvétel)

Számos városi rendezvényen, egyéb megmozduláson lehet találkozni a kertbarátokkal, akik főznek, borokat, süteményeket kínálnak a látogatóknak, de az ő nevükhöz fűződik a városi borbírálat szervezése és város bora kiválasztása, emellett Téli Esték néven előadássorozatot rendeznek. A százhúsz tagot számláló klub tagjai rendszeresen járnak kirándulni és ők is fogadnak más kertbarátokat.

A tagság a hagyományok szerint nemrég tartotta évzáró és évnyitó ünnepségét. Ezen a tizennégy éve regnáló elnököt, Szeleczki Sándort is köszöntötte a tagság, aki bejelentette távozását, mert mint fogalmazott: eljön az a pillanat, amikor át kell adni a stafétát a fiataloknak. A búcsúztatásán bejelentették azt is, hogy örökös, tiszteletbeli elnökként továbbra is számítanak kiváló munkájára.

A Kertbarát Klub új vezetőjének az eddigi alelnököt, Lipták Tamást választották, aki egyedüli jelöltje volt Szeleczki Sándornak. A fiatalember lapunknak elmondta, megtisztelő volt számára a felkérés és a jelölés, majd pár mondatban vázolta fő terveit: - Az egyik fő célom, hogy egyesületté alakuljunk, mert így jogosultak leszünk az adó egy százalékára, emellett önkormányzati és pályázati forrásokhoz is juthatunk. Fontosnak tartom, hogy minél több fiatalt vonjunk be a klubéletbe, amit tovább szeretnék színesíteni.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Téli Esték sorozat keretében február 17-én hétfőn 18 órától a művelődési központ kistermében tart előadást dr. Pásztor Gyula radiológus szakorvos, a radiológia, a képi diagnosztika világa címmel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!