Dunaföldvár

2017.06.21. 16:05

Több százan a főzőversenyen - szombaton horgászjuniális

DUNAFÖLDVÁR - A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete június 24-én tartja a hagyományos Horgászjuniálist a festői Kis-Dunán a horgásztanya környékén.

L. Mészáros Irma

Ezen a szombaton kilenc órától kezdődik halászléfőző-verseny. A versenyre nevező egyesületi tagoknak csapatonként négy kiló halat biztosítanak. De a versenyen részt vehetnek nem egyesületi tagok is. Ezért várták baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok jelentkezését. Végül harminchat csapat, nagyjából hatszáz személy vesz részt az eseményen - mint a szervezők fogalmaztak, régen volt ekkora gasztronómiai ízverseny a településen.

 

Fél egytől, amikor kész a finom halászlé, s a zsűri kóstolgat, a barátok meg jóízűen kanalazzák, a színpadról Jó ebédhez szól a nóta Sparing Zoli Benővel.

Fél háromtól habpartira invitálják a kicsiket-nagyokat. A habot a dunaföldvári önkéntes tűzoltók biztosítják. 15.30-tól Somogyi András humorista szórakoztatja a jelenlévőket, majd kötélhúzó, szkander- és sörivóversenyen mérhetik össze erejüket a vállalkozó kedvűek. 17 órától a Rock Lady énekel, utána zene, bál hajnalig.

Egész nap ingyenesek lesznek a programok a gyerekeknek. A kicsiket ugrálóvár, lovaskocsikázás, játszóház is várja. A vendégek a büfében juthatnak hideg italokhoz és meleg ételekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!