Dunaföldvár

2017.01.11. 15:47

Téli estéken tanuló kertbarátok

Dunaföldvár - Január 2-án Horváth Zsolt polgármester a város jelenével és jövőjével foglalkozó beszámolójával elkezdődött a Dunaföldvári Kertbarátok Városszépítő Egyletének téli esték előadás-sorozata.

L. Mészáros Irma

A kertbarátok által szervezett, kilenc előadásból álló sorozatban a résztvevők információt szerezhetnek például a szőlő- és növényvédelem új technikáiról, az innovatív talajkondicionálásról és tápanyag-utánpótlásról, valamint a hulladékhasznosítás korszerű lehetőségeiről. Már szólt előadás a csokoládé- és szappankészítés rejtelmeiről, lesz a méhészet aktuális kérdéseiről, avagy a családi gazdálkodás jellemzőiről. Az utolsó programon pedig a kertbarátok negyven éve működő egyesületének történetét összefoglaló új könyv, a Gyógyító kert című kiadvány bemutatójára hívnak mindenkit.

Az előadásokat január és február hónap minden hétfőjén, este 18 órakor tartják a művelődési központ kistermében.

A következő előadás január 16-án, hétfőn 18 órától lesz. Ekkor a méhészetről, a méhészkedés aktuális kérdéseiről Nagyernyei Attila méhész tart majd előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!