Dunaföldvár

2015.06.25. 13:49

Tanulmányúton, világkiállításon - A dunaföldvári tűzoltók jutalma kirándulás volt

Dunaföldvár - Hannoverben, a nemzetközi tűz- és katasztrófavédelmi, mentés- és biztonságtechnikai világkiállításon jártak tanulmányúton a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

L. Mészáros Irma

Amint Csányi Imre parancsnok elmondta, a legaktívabb egyesületi tagokat jutalmazták ezzel a kirándulással. Heten vettek részt: Ambach Attila, Bircsár Antal, Csányi Imre, Császár Levente, Csiri Pál, Kovács István és Rácz Szabolcs. Az 1935 óta ötévente mindig más német városban megrendezett kiállításon a szakma jeles képviselői vesznek részt. Az idein ötvenegy nemzet 1700 kiállítója mutatta be legújabb termékeit, amelyek a tűzoltás, mentés, katasztrófavédelem és a logisztikai intézkedések területén használhatók.

Kovács István, hivatásos tűzoltó is volt a világkiállításon. Fotó: L. Mészáros Irma

- Nagy élmény volt a legmodernebb berendezéseket megtekinteni, de megnézték a muzeális darabokat is. Őrület volt ennyi tűzoltóautót látni - jegyezte meg a földvári Kovács István, aki hivatásos tűzoltó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!