Dunaföldvár

2014.09.04. 14:40

Németországban vendégeskedett a szeretetszolgálat dunaföldvári csoportja

Dunaföldvár - Augusztus közepén a németországi Niedereinbachban fogadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári csoportjának Jákli Viktor vezette küldöttségét.

L. Mészáros Irma

A máltásokat elkísérte Horváth Zsolt polgármester és Takács Zoltán képviselő is, valamint Tállai Ferenc, az országos szolgálat külföldi referense.

Rendkívül barátságos fogadtatásban és remek programokban volt részük a földváriaknak. Josef Klaus, a német város polgármestere a városházán fogadta őket, bemutatta települését. Dunaföldvár és Niedereinbach közös vonása, hogy mindkét város közelében atomerőmű működik. A két polgármester nem hivatalos találkozóján tájékoztatta egymást városuk helyzetéről, gondjairól és feladatairól. A küldöttség tagjai megismerhették az ottani helyi és regionális szeretetszolgálat tevékenységét.

Jártak a szomszédban fekvő Straubingban, a szeretetszolgálat regionális központjában, melynek működéséről Reiner Zollitsch vezető beszélt. Ott többek között négyszáz fő részére főznek rendszeresen, élelmiszercsomagokat állítanak össze a helyi multinacionális cégek közeli lejáratú termékeiből. A földváriak megnézték azt a gulyáságyút is, amelyben szükség esetén ezer fő részére tudnak főzni.

De a hivatalos programok mellett, meglátogatták a wörthi Mária-kegyhelyet, részt vettek a szertartáson, megismerkedtek az egyházi vezetőkkel. Városnézésen gyönyörködtek az ódon hangulatú városokban és bekukkantottak a müncheni után második legnagyobb bajor sörfesztivál rendezvényére is.

A remek vendéglátást a földváriak novemberben viszonozzák. A niedereinbachiak már visszatérő résztvevői a dunaföldvári jótékonysági Erzsébet-bálnak, és sohasem érkeznek üres kézzel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!