Dunaföldvár

2017.02.01. 17:00

Évet zártak, nyitottak a kertbarátok

Dunaföldvár - Bállal egybekötött évzáró-évnyitó rendezvényt tartott a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete a múlt szombaton.

L. Mészáros Irma

A Beszédes József Általános Iskola aulájában a program elején Lipták Tamás elnök elmondta, büszke arra, hogy sikeres és gazdag programsorozattal ünnepelték a negyvenedik évet. Az 1976-ban létrehozott csoport tagjai a hagyományokat folytatva aktívan vettek részt a város nagy rendezvényein, de jól sikerültek a saját programjaik is: a borverseny, a bálok.

Jól indították az évet: a vacsora után majdnem hajnalig tartott a bál, mégpedig kiváló hangulatban
Fotó: A szerző felvétele

Egyre népszerűbb a város lakói körében a Téli esték sorozat, mert előadói a szakmai témákon túl a mindannyiunkat érintő aktuális problémákra is reflektálnak.

Örömét fejezte ki Lipták Tamás, hogy sok fiatal előadót sikerült meghívni, s a hallgatók körében nő az érdeklődő fiatalok száma. Köszönetét fejezte ki a jól sikerült hazai és külföldi kirándulások szervezőinek, a Pernizsák házaspárnak és Németh Lajosnak. Élménygazdag időt töltöttek a kertbarátok Erdélyben, a három országot érintő Fekete-erdei üdülésen, valamint fürdőztek Cserkeszőlőn. A közösség tagjai szeretik együtt tölteni a szabadidőt. Jártak színházban Budapesten, Dunaújvárosban és Kecskeméten.

Lipták Tamás elnök értékelte a kertbarátok tavalyi évét

Testvérklubokat látogatva ismerkednek más településekkel. Parkosítottak, fákat ültettek. Közösséget építettek, ettek-ittak, nótáztak. Nyitottság, érdeklődés, sokoldalúság jellemző rájuk. Az egyesület az önkormányzat, a minisztérium, a tagság és magánszemélyek támogatásával működik.

Az elnök bejelentette, hogy a jubileumi év zárásaként pár napja jelent meg az egyesület negyvenéves történetét feldolgozó, Gyógyító kert című könyv, L. Mészáros Irma és Lukácsi Pál munkája, amelynek ünnepélyes bemutatója február 27-én lesz a Téli esték előadás-sorozat záró programjaként.

Szép, autentikus koreográfiákkal az Ördögszekér Táncegyesület alapozta meg az est jó hangulatát

A bál résztvevőit ezután Horváth Zsolt polgármester köszöntötte, aki örül a város sikeres civil szervezeteinek, mert ez mutatja, hogy van élet a városban. Majd hangulatos műsor következett. Bemutatkozási lehetőséget kapott a Beszédes József Általános Iskolában nemrég alakult diák kamarakórus, amelyet Botka Nóra vezet. Sikerrel lépett fel, s már az estének is megadta az alaphangulatot az Appelshoffer házaspár által irányított Ördögszekér Táncegyesület szép, autentikus néptánc-koreográfiája. Egy másfajta tánckultúra szépségeibe avatták be a közönséget a bölcskei felnőtt hastáncosok: Temesi Kitti és Deák Judit.

A vacsorát követő, majd hajnalig tartó bálhoz a zenét Horváth Csaba szolgáltatta. A rendezvényen százhúszan vettek részt. Jól fogyott a tombolajegy is. Így a Kertbarátok Városvédő Egyesülete a január elején elkezdődött előadás-sorozat mellett ezzel a remek estével indította el működése negyvenegyedik esztendejét.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!