Dunaföldvár

2017.04.02. 14:15

Élj úgy, ahogy mindig is szerettél volna!

Dunaföldár - Élj úgy, ahogy mindig is szerettél volna! címmel tartott előadást Némedi Konrád, a kétszeres ifjúsági világbajnoki bronzérmes kenus a dunaföldvári művelődési házban a múlt héten.

L. Mészáros Irma

A tehetséges és céltudatos fiatalember, aki korábban a Dunaferr sportolója volt, jelenleg a KSI igazolt versenyzője és a Testnevelési Egyetem testnevelő-edző szakos hallgatója.

A fiatalok számára követendő például szolgálhat a sikeres sportoló, Némedi Konrád életfelfogása
Fotó: L. Mészáros Irma

Az előadáson azonban nem az eddigi sikereiről vagy terveiről beszélt az ifjú sportoló, hanem életszemléletét igyekezett továbbadni a hallgatóinak. Szó volt egyebek között életcélról, választásról, döntésről és változásról, önbizalomról és önbecsülésről, valamint a lehetetlenség, a félelem, a kétely gondolataihoz való viszonyról. Önmaga és mások példáit és gondolatait felhasználva adott tanácsokat, elsősorban a fiataloknak, a helyi kajak-kenu szakosztály ifjú sportolóinak, akik számára bizonyára példa Némedi Konrád eddigi karrierje. Jó tudatosítani, hogy a sikerhez vezető út sohasem egyenes, hogy a befektetett munka mindig megtérül, hogy a sikernek nem titka van, hanem ára. Olyan tevékenységet kell választani, amivel értéket teremtesz, amit szenvedélyednek tartasz, s akkor feljutsz a csúcsra - mondta Némedi Konrád.

Az idősebbek, a jelen lévő hatvan-hetvenévesek talán időnként kritikával fogadták a tizenkilenc éves Némedi Konrád határozott kinyilatkoztatásait, de pozitív szemléletét és elhivatottságát mindenképpen elismerték. S bizonyára nekik is jót tesz, ha elfogadják, elhiszik, hogy a világ negatív hatásai nem győzhetnek le bennünket, kivéve, ha magunkba engedjük azokat. A döntés a miénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!