Dunaföldvár

2016.01.13. 14:16

A tulajdonosnak télen is van dolga - Rendelet szabályozza a hó- és síkosságmentesítést

Dunaföldvár - Az önkormányzat rendeletben szabályozta a hó-és síkosságmentesítésre vonatkozó előírásokat, amelyeket az ingatlantulajdonosok kötelesek elvégezni.

L. Mészáros Irma

Az ingatlan használójának a közterület tisztántartásával kapcsolatos feladatai a következők.

Az ingatlan közterülettel érintkező, telekhatárai mellett meglévő járdaszakasz - járda hiányában két méter széles területsáv - tisztántartása, hó-és síkosságmentesítése. Tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület, valamint az épületek alatti átjárók, árkádok tisztántartása.

Az ónos esőtől, jégtől vagy hótól síkossá vált burkolatot a jég, hó feltörésével és eltávolításával vagy környezetkímélő szóróanyag kiszórásával (homok, hamu, kis szemcséjű salak, stb.) folyamatosan síkosságmentessé kell tenni. A hóeltakarítást úgy kell elvégezni, hogy a folyamatos gépjármű és gyalogosforgalom részére megfelelő hely álljon rendelkezésre. Hórakást buszmegállóban, kapu és kocsibejáróban, gyalogátkelőhelyen, az úttesten a forgalmat akadályozó módon, valamint útkereszteződésben elhelyezni tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!