Boldogító igen

2018.02.26. 10:00

Ismét megerősítették esküjüket a jubiláló dunaföldvári házaspárok

Jubiláló házaspárok újra esküt tettek Dunaföldváron az öregtemplomban.

L. Mészáros Irma

A jubiláló házaspárok Szabó Oszkár atyával (jobbról)

Fotó: amatőr

A február 10–18. közötti időszakban a házasság hete rendezvényei zajlottak országszerte. Dunaföldváron sok érdeklődőt vonzott a Pécsi Egyházmegye családreferatúrája, valamint a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében megtartott program, amelyen Mihalec Gábor lelkipásztor, pár- és családterapeuta tartott előadást. A hét záróeseménye pedig az a szentmise volt, amelyen a jubiláló házaspárok Szabó Oszkár atya celebrálásában megerősítették egykor tett esküjüket.

A jubiláló házaspárok Szabó Oszkár atyával (jobbról)
Fotós: amatőr

Tizennégy pár fogadta el a plébániai hivataltól érkezett meghívást. Köztük minden korosztály képviseltette magát: akadtak, akik öt éve, de olyanok is, akik több évtizede mondták ki a boldogító igent. Tóth Imre és Botos Mária hatvan évvel ezelőtt, Györkő László és Bucsi Erika ötvenöt éve vették fel a házasság szentségét. A szentmise utáni fogadáson köszöntötték őket, ajándékba szép emléklapot és imádságos füzetet kaptak. A református templomban vasárnap, az ünnepi istentiszteleten tettek hitvallást a házasság mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!