Dunaföldvár

2016.08.10. 13:11

Mária út: ismét közös zarándoklat

Dunaföldvár - Idén is kapcsolódhatunk az 1Úton nemzetközi zarándoknaphoz a Mária út Kisapostag-Dunaföldvár közötti szakaszán.

L. Mészáros Irma

A gyermekáldásért, a gyermekvállalásért felajánlott zarándoklatot augusztus 27-én szombaton tehetik meg a Mária út teljes szakaszán, amely a Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze. Két fő ága - amelyek egyenként körülbelül 1400 kilométer hosszúságúak - keresztet formáz, ami jelképezi alapvető üzenetét: a keresztény értékek megőrzését, az emberi találkozások megélését.

Az esemény fővédnöke dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, valamint Novák Katalin családügyekért felelős államtitkár lesz. A zarándoklat több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken és Magyarországon.

Dunaföldváron Nagy Lajos lesz a szakaszvezető. A zarándoklat végén, 14.30 órakor Vida Zsolt atya celebrál szentmisét. A koordinátor Vicsik Boglárka, a DunaTúra Egyesület vezetője.

Jelentkezni telefonon a 30/703-1228-as számon, valamint emailen a [email protected] címen lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!