Dunaföldvár

2013.12.15. 19:00

Aranydiplomát kapott

Dunaföldvár - A mai napig praktizál a városban a nagy elismertségnek és köztiszteletnek örvendő gyermekorvos, dr. Stingli Erzsébet, aki nemrégiben Szegeden vehette át aranydiplomáját.

Gallai Péter

A napokban immár huszadik alkalommal rendezték meg a Szent-Györgyi Napokat Szegeden. Ekkor tartották az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar jubileumi diplomáinak átadását is, az ÁOK-hoz idén tizennyolc gyémánt és nyolcvan arany jubileumi diplomát osztottak ki. Utóbbiak között volt a dunaföldvári dr. Stingli Erzsébet, nemzedékek gyerekorvosa, aki a mai napig nem hagyott fel szeretett hivatásával magánpraxisában és a hétvégi ügyeleten is rendszeresen munkát vállal. A kedves, megnyugtató mosolyú és türelmes, a gyerekekkel mindig szót értő doktornőt városszerte elismerik és megbecsülik, nem véletlenül kapta meg 2008-ban a Dunaföldvár Díszpolgára címet.

Dr. Stingli Erzsébet ötven éve gyógyítja a gyerekeket (Fotó: amatőr felvétel)

 

Dr. Stingli Erzsébet 1939. március 12-én született Dunaföldváron egy hétgyermekes család legidősebb tagjaként. Általános- és középiskolai tanulmányait Dunaföldváron végezte, már kora gyermekkorában kitűnt társai közül szorgalmával és kiváló tanulmányi eredményével. 1957-ben a Magyar László Gimnáziumban kitűnő érettségi vizsgát tett. Kiváló tanulmányi eredményének köszönhetően felvették a Szegedi Orvostudományi Egyetemre, amit Summa Cum Laude diplomával végzett el. Az egyetemi évek alatt ismerkedett meg Dr. Gyarmati Sándorral, akivel még az egyetemi tanulmányai idején házasságot kötött. Bár vágyott vissza szülőhelyére, ez csak az 1975-ös évben sikerült, amikor megpályázta a megüresedett gyermekorvosi állást. 1975. május 1-jén kezdte meg munkáját, és 32 évi szolgálat után 2007. július 1-jén adta át a praxist utódjának. A munkától azonban nem tudott teljesen elszakadni, gyógyította a helyiek mellett az előszállási és daruszentmiklósi gyerekeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!