Biztonságosabb internet

2019.10.27. 10:38

Újabb megállapodás védi a gyermekeket a káros tartalmaktól

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal is együttműködik a gyerekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében – nyilatkozta Kurkó Zsuzsánna, a Safer Internet Program projektvezetője egy tévés beszélgetésben.

Forrás: Shutterstock

A felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be – mondta az M1 csatorna egyik szombati adásában.

Elmondta: a szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat, és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak.

Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország Hotline szolgáltatását értesítik a tartalmat nekik továbbítva – fűzte hozzá. Megjegyezte: Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

Hangsúlyozta, hogy az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!